Mine forsøg med sandheden - Forlaget Nye Veje, 1930. 485 sider. Bd. 1. Med forord af Esther Menon. Oversat af Axel Pille og Bernhard Kjærulff Nielsen. Hellærred, hæftet med slid på omslaget. Frontispice DKK149 - Antikvariat - Dansk Antikvarisk Boghandel
Antikvariat
Antikvariat


Søg din bogGandhi, M. K.

Mine forsøg med sandheden

Forlaget Nye Veje, 1930. 485 sider. Bd. 1. Med forord af Esther Menon. Oversat af Axel Pille og Bernhard Kjærulff Nielsen. Hellærred, hæftet med slid på omslaget. Frontispice: Billede af Gandhi. Opsprættet. Let gulnede sider. Oversætterne skriver bl.a.: Bindet til bogen er fremstillet af dansk, hjemmevævet lærred

Mohandas Karamchand Gandhi: Mine forsøg med sandheden.
Gandhis selvbiografi.
Mohandas Karamchand Gandhi (1869-1948), også kendt som Mahatma Gandhi 'store sjæl': Indisk politisk leder. Det lykkedes ham at samle brede dele af den indiske befolkning i kampen mod det britiske kolonistyre, hvilket ledte til Indiens uafhængighed i 1947. Gandhis brug af civil ulydighed og ikke-vold blev inspirationskilde for borgerretsbevægelser i hele verden, bl.a. Sydafrika og USA. Martin Luther King, Barack Obama og Nelson Mandela er blandt dem, der har nævnt Gandhi som forbillede. Mod at love at afstå fra alkohol, kvinder og kød, fik Gandhi familiens velsignelse til at rejse til London for at læse jura i 1888-1891. I 1893-1914 opholdt han sig i Sydafrika, hvor han udviklede sine idéer om civil ulydighed og ikke-vold som midler i den politiske kamp. Han kaldte det satyagraha, egentlig sandheds- eller sjælsstyrke, en ikke-voldelig handling, der kunne antage forskellig skikkelse efter omstændighederne, men altid havde til formål at vække modpartens samvittighed samt forsvare egen integritet over for uretten og om nødvendigt lide for det. Gandhi blev skudt og dræbt i januar 1948 af en militant hindu, der fandt ham for forsonlig over for muslimerne og Pakistan.Gandhi, M. K.

Mine forsøg med sandheden

Bestillingsnummer: DAB 990-49058


0 Pris/Price DKK
Ingen bøger/No Books

Instrumentalis - Powered by men2web
©1991 - 2024 Dansk Antikvarisk Boghandel

Adresse : Vangedevej 143 - 2820 Gentofte Denmark
Telefon : 39620515
Email : bog@antikvarisk.dk