Samlede Skrifter Bd. 1-12 i 6 bd. - C. A. Reitzels Forlag, 2. udgave 1866-1867. Komplet udgave af de 12 bind samlet i 6 bind. Bogbinder Carl Petersen. Halvlæderbind med rig gulddekoration på ryggen. Ydre brugsspor. Tidligere ejernavn. Frontispice i bd. 1 DKK798 - Antikvariat - Dansk Antikvarisk Boghandel
Antikvariat
Antikvariat


Søg din bogGyllembourg-Ehrensvärd, Thomasine

Samlede Skrifter Bd. 1-12 i 6 bd.

C. A. Reitzels Forlag, 2. udgave 1866-1867. Komplet udgave af de 12 bind samlet i 6 bind. Bogbinder Carl Petersen. Halvlæderbind med rig gulddekoration på ryggen. Ydre brugsspor. Tidligere ejernavn. Frontispice i bd. 1: Portræt af forfatteren. Frakturskrift. Lidt aldersplettet, ellers velholdt bogblok. Et sjældent udbudt, samlet eksemplar.

Samlede Skrifter af Forf. til En Hverdags-Historie, Fru Gyllembourg-Ehrensvärd.

Thomasine Gyllembourg (1773-1856): en af Danmarks første kvindelige forfattere. Hun skrev en lang række værker, bl.a. noveller, eventyrfortællinger, skuespil og romaner. Hun satte nye og hidtil uberørte emner under lup. I modsætning til tidens andre store forfattere skrev hun især om 1800-tallets hverdags- og familieliv, og spørgsmål om kærlighed, ægteskab, skilsmisse og moderskab spiller en stor rolle i hendes forfatterskab. Hun lod kvinden som litterær karakter træde frem i lyset og få identitet. Efter hendes mands, P. A. Heibergs, landsforvisning søgte hun skilsmisse og giftede sig med sin store kærlighed, den svenske baron Carl Fredrik Gyllembourg-Ehrensvärd. Først som 53-årig begyndte hun, på opfordring af sønnen Johan Ludvig Heiberg at skrive. Sønnen står som udgiver af en række af Thomasine Gyllembourgs værker. Hun skrev under pseudonymet: Af Forf. til En Hverdags-Historie. I hendes litterære testamente, som indleder bd. 1, til sønnen Johan Ludvig Heiberg gør hun rede for, hvorfor hendes noveller og fortællinger skulle udgives under pseudonym. Og hun overlader til sønnen evt. at afsløre hendes navn efter hendes død. Hun slutter sådan: Og nu overgiver jeg herved dette mit litterære Testamente i din Haand...


Gyllembourg-Ehrensvärd, Thomasine

Samlede Skrifter Bd. 1-12 i 6 bd.

Bestillingsnummer: DAB 860-49034


0 Pris/Price DKK
Ingen bøger/No Books

Instrumentalis - Powered by men2web
©1991 - 2024 Dansk Antikvarisk Boghandel

Adresse : Vangedevej 143 - 2820 Gentofte Denmark
Telefon : 39620515
Email : bog@antikvarisk.dk