Bibelen - DKK4995 - Antikvariat - Dansk Antikvarisk Boghandel
Antikvariat
Antikvariat


Søg din bogChristian 3. Bibel

Bibelen

Levin og Munksgaards forlag, og Det danske Sprog- og Litteraturselskab, 1928. Blindpræget hellæder, med forhøjninger på ryg. Med metalspænder. Tresidet farvet snit i grønt. Med nogle alderspletter på siderne. Med let hyldeslid i kanterne, ellers pænt eksemplar. Smukt illustreret med gengivelser af de originale træsnit.

Bibel - Christian III's: Bibelen.
Facsimileudgave af Christian III's Bibel, den første fuldkomne oversættelse af bibelen på dansk og den første danske foliobibel. Originaludgaven udkom under navnet 'Biblia, Det er den gantske Hellige Scrifft' i 1550 og er baseret både på Luthers tyske gengivelse samt den ældre latinske version. Udover at gøre bibelens tekst mere tilgængelig i led med den lutherske reformation, var denne bibel også med til at fastlægge normen for det danske skriftsprog i lang tid.
Christian IIIs bibel blev trykt i København af den tyske bogtrykker Ludwig Dietz. Han genbrugte træsnit af Erhard Altdorfer fra Luthers bibel fra 1533/34.

Facsimile edition of the first Danish folio-bible. The original, which was the first comprehensive translation of the bible into Danish, was printed in Copenhagen in 1550 by the German printer Ludwig Dietz.


Christian 3. Bibel

Bibelen

Bestillingsnummer: DAB 220-48470

DKK 4.995


Tags:
Bibelen

Dansk


0 Pris/Price DKK
Ingen bøger/No Books

Instrumentalis - Powered by men2web
©1991 - 2024 Dansk Antikvarisk Boghandel

Adresse : Vangedevej 143 - 2820 Gentofte Denmark
Telefon : 39620515
Email : bog@antikvarisk.dk