Frits og hans Løjtnant - DKK898 - Antikvariat - Dansk Antikvarisk Boghandel
Antikvariat
Antikvariat


Søg din bogLautrup, Charles

Frits og hans Løjtnant

Gyldendalske Boghandels Forlag (F. Hegel & Søn), 1896. 1. udgave. 190 sider. Privat halvlæderbind med forhøjninger og gulddekoration på ryggen. Tidligere ejernavn. Meget sjældent eksemplar.

Charles Lautrup: Frits og hans Løjtnant. Erindringer fra Krigen 1864.
Titlen i sig selv er sigende: Oppasseren, Frits, står først som hovedpersonen, og dernæst forfatteren i 3. person: ...og hans Løjtnant. Resten af erindringsbogen er holdt i jeg-form. Forfatteren indleder sit forord fra november 1896 sådan: En flink Oppasser er for en Officer under Feltforhold en ligesaa stor Velsignelse som en god Husmoder i Hjemmet for en arbejdstræt Mand. Han beskriver malende sit førstehåndsindtryk af Frits' apparition, som svarer til den muntre tegning af ham belæsset med løjtnantens udstyr forrest i bogen. Bogen slutter sådan: Enkelte Minder har haardnakket holdt sig i en taaget Uklarhed, andre har tegnet sig saa skarpt, som om de skrev sig fra den Dag igaar; Mindet om min brave, trofaste Frits hører til disse sidste.


Lautrup, Charles

Frits og hans Løjtnant

Bestillingsnummer: DAB 990-48411


0 Pris/Price DKK
Ingen bøger/No Books

Instrumentalis - Powered by men2web
©1991 - 2024 Dansk Antikvarisk Boghandel

Adresse : Vangedevej 143 - 2820 Gentofte Denmark
Telefon : 39620515
Email : bog@antikvarisk.dk