Indledning til almindelig Naturkyndighed for Dyrlæger - DKK98 - Antikvariat - Dansk Antikvarisk Boghandel
Antikvariat
Antikvariat


Søg din bog



Abildgaard, P.C. og Viborg, E.

Indledning til almindelig Naturkyndighed for Dyrlæger

København, 1800. Trykt hos Niels Christensen, Kongelig priviligeret Bogtrykker. 324 sider + stikordsregister. Halvlæderbind. Ydre brugsspor. Frakturskrift. Håndskrevet lykønskning til en dr. med. vet. 7/7 1978.

P.C. Abildgaard og E. Viborg: Indledning til almindelig Naturkyndighed for Dyrlæger, bestemt til Brug ved Underviisningerne i den Kongelige Danske Dyrlægeskole.
Indhold: Indledning. Første Afdeling: Legemernes almindelige Egenskaber. Anden Afdeling: Om Legemernes Inddeling. Tredie Afdeling: Legemernes særegne Egenskaber. Fierde Afdeling: Om Verdens Bygning, om Jordfloden i Almindelighed.
I Forerindringen beskrives bl.a. vanskeligheden ved de mennesker, man sendte til skolen for at blive oplært pga. gamle fordomme og ringeagt for dyrlægekunsten, og "man fandt det næsten latterligt, naar vi erklærede en Lærling for at være uduelig til Dyrlæge af Mangel paa naturligt Nemme (...) Dog maae vi med Fornøielse tilstaae, at de Lærlinger, som sendes os fra Stifterne i Danmark og Norge ere for den største Deel ret gode Subjecter."


Abildgaard, P.C. og Viborg, E.

Indledning til almindelig Naturkyndighed for Dyrlæger

Bestillingsnummer: DAB 180-47904


0 Pris/Price DKK
Ingen bøger/No Books

Instrumentalis - Powered by men2web




©1991 - 2024 Dansk Antikvarisk Boghandel

Adresse : Vangedevej 143 - 2820 Gentofte Denmark
Telefon : 39620515
Email : bog@antikvarisk.dk