Danmarks Krønike af Saxe Runemester - DKK398 - Antikvariat - Dansk Antikvarisk Boghandel
Antikvariat
Antikvariat


Søg din bogFordansket ved N.F.S. Grundtvig

Danmarks Krønike af Saxe Runemester

C.G. Iversens Boghandel, 1855, 2. udgave. 818 sider inkl. Register over de mærkeligste Navne. Brunt halvlæderbind med gulddekoration på ryggen. For- og bagperm af Thorvald Bindesbøll. Lidt slitage på hjørner og let aldersplettet på de første sider, frakturskrift, pænt eksemplar.

Danmarks Krønike af Saxe Runemester, fordansket ved N.F.S. Grundtvig.
Blodige heltesagn, muntre anekdoter og bevægende kærlighedshistorier fletter sig sammen i den store beretning om danskernes vej fra hedenskab til kristendom. Fra Kong Dan, en dansk sagnkonge, der opfattes som Danmarks første konge, og som ham der gav navn til landet, og til Københavns grundlægger, biskop Absalon, i 1200-tallet.
Grundtvig skriver i sit forord: At (...) de Høilærde udskreg min Fordanskning [hans 1. udgave 1818-1823] for uefterrettelig og mit Dansk i Bogen for Bonde-Sprog og Borgestu-Snak, det har ingen Skade gjort og kan ingen Skade giøre (...). Om min Fordanskning kan jeg kun sige, at jeg, ved paany at læse den med Opmærksomhed og sammenholde den med det Latinske Grund-Skrift har fundet (...) hvad en saadan Bog fremfor alt skal være, læselig, uden hvert Øieblik at minde om, at den er oversat fra et fremmed Sprog med en Dannemænd meget fremmed og besværlig Stil (...)
Thorvald Bindesbøll (1846-1908): Dansk arkitekt og multikunstner. Havde bl.a. et nært samarbejde med August Jerndorff og Joakim Skovgaard, ligsom han også nåede at indgå frugtbare samarbejder med brødrene Anker og Holger Kyster.
Saxo Grammaticus


Fordansket ved N.F.S. Grundtvig

Danmarks Krønike af Saxe Runemester

Bestillingsnummer: DAB 960-47886

DKK 398


Tags:
Danmark

Historie

Dansk


0 Pris/Price DKK
Ingen bøger/No Books

Instrumentalis - Powered by men2web
©1991 - 2024 Dansk Antikvarisk Boghandel

Adresse : Vangedevej 143 - 2820 Gentofte Denmark
Telefon : 39620515
Email : bog@antikvarisk.dk