Tilskueren. Maanedsskrift årgang 24, 1907 - DKK1498 - Antikvariat - Dansk Antikvarisk Boghandel
Antikvariat
Antikvariat


Søg din bogVedel, Vald. (udg)

Tilskueren. Maanedsskrift årgang 24, 1907

Gyldendalske Boghandel Nordisk Forlag, årgang 24, 1907. 1036 sider. Halvlæderbind med forhøjninger og guldtryk på ryggen. Lette ydre brugsspor, ellers meget fint eksemplar.

Tilskueren. Maanedsskrift for Litteratur, Samfundsspørgsmål og almenfattelige videnskabelige Skildringer, årgang 24 udgivet af Valdemar Vedel.
Den samlede årgang 24 af månedsskriftet fra 1907 består af artikler, essays, anmeldelser m.m. Det mest bemærkelsesværdige bidrag er Karen Blixens debut, novellen Eneboerne (s. 609), skrevet under pseudonymet Osceola. Novellen udkom første gang i tidsskriftet i august 1907. Pseudonymet Osceola var navnet på en berømt indianerhøvding af blandet afstamning fra 1800-tallets begyndelse. Karen Blixens far havde brugt navnet til en af sine jagthunde. Og om blandet afstamning eller indre splittelse handler både Eneboerne og novellen Pløjeren (Gads danske Magasin 1907), der sammen med novellen Familien de Cats (Tilskueren 1909) også blev skrevet under pseudonymet Osceola. Novellen Eneboerne handler om en ung hustru, som af en genganger, en afdød officer, drages bort fra de levendes stræbsomhed og fornuft. Hun vælger drømmen og døden for et virkeligt, men åndløst liv. Øvrige bidragydere i tidsskriftet årgang 24 bl.a.: Bjørnstjerne Bjørnson, H. Høffding, J.P. Jacobsen, Thit Jensen, Johannes Jørgensen, Jakob Knudsen, P. L. Müller, Axel Olrik samt Valdemar Vedel.
Tidsskriftet Tilskueren udkom en gang om måneden i 1884-1939. Betegnelsen Tilskueren går tilbage til en række danske bladprojekter i 1700-tallet og det britiske The Spectator. Tilskueren kulminerede under Valdemar Vedels redaktion (1901-07) og tabte siden terræn pga. stofsammenfald med dagbladenes kronikker. Dets forgænger var Det nittende Aarhundrede, der blev udgivet i 1870'erne af Georg og Edvard Brandes og repræsenterede en progressiv humanistisk linje i livsanskuelsesdebatten.


Vedel, Vald. (udg)

Tilskueren. Maanedsskrift årgang 24, 1907

Bestillingsnummer: DAB 50-47802


0 Pris/Price DKK
Ingen bøger/No Books

Instrumentalis - Powered by men2web
©1991 - 2024 Dansk Antikvarisk Boghandel

Adresse : Vangedevej 143 - 2820 Gentofte Denmark
Telefon : 39620515
Email : bog@antikvarisk.dk