Ferie - Det Nordiske Forlag (Bogforlaget DKK149 - Antikvariat - Dansk Antikvarisk Boghandel
Antikvariat
Antikvariat


Søg din bogEwald, Carl

Ferie

Det Nordiske Forlag (Bogforlaget: Ernst Bojesen), 1901. 1. udgave, trykt i 1.500 eksemplarer. 264 sider. Halvfableabind med guldtryk på ryggen. Meget pænt, rent eksemplar.

Carl Ewald: Ferie.
Historier fra jeg-fortællerens ferieophold med hustru og børn i fiskerlejet "Maageleje".
Indhold: Indgang. Sol. Gode Venner, Naboer og deslige. Moral. Politik. Ceres. De Hellige. Fruen. Morten Lods. Don Juan. Kvinder. Posten. Under Morbærtræet. Nat. Torden. Nietsche. Min lille Dreng. Kroen. Bal paré. Min Meningsfælle. Paa Stranden. Alene. Mens vi venter. Sild. Guds Veje. Paa Sildeprang. Afsked.
Historierne er ikke uden humor, fx hedder det i den afsluttende fortælling Afsked: "Der er blot en gammel Veninde oppe i Bakkerne (...) Hun stillede allerede Klokken seks med en Urtekost. Jeg maatte takke i bar Skjorte, men det gjorde mindre til Sagen, for hun er syv og halvfjers, og jeg er heller ingen Aarsunge. Værre var det, at jeg fulgte hende ud i samme luftige Mundering, men heller ikke det er en Dødssynd i Maageleje, der ikke er kommet nær saa langt fra Verdens Skabelse som København."
Carl Ewald (1856-1908): Dansk forfatter. Han skrev skuespil, romaner samt biografier. Han skrev mange eventyr for børn. Eventyrerne skulle bibringe børnene forståelse af naturen og de evolutionære kræfter, der virker i den, i Charles Darwins og naturvidenskabernes ånd.


Ewald, Carl

Ferie

Bestillingsnummer: DAB 460-47367


0 Pris/Price DKK
Ingen bøger/No Books

Instrumentalis - Powered by men2web
©1991 - 2024 Dansk Antikvarisk Boghandel

Adresse : Vangedevej 143 - 2820 Gentofte Denmark
Telefon : 39620515
Email : bog@antikvarisk.dk