Fædra - DKK198 - Antikvariat - Dansk Antikvarisk Boghandel
Antikvariat
Antikvariat


Søg din bog



Bang, Herman

Fædra

Det Schubotheske Forlag, 1904, 2. oplag, trykt i 1.000 eksemplarer. 269 sider. Halvlæderbind med titel og forfatter i guldtryk på ryggen. Orig. omslag medindbundet. Ex Libris. Med forord af forfatteren. Ydre brugsspor, ellers pænt eksemplar.

Herman Bang: Fædra. Brudstykker af et Livs Historie.
1. oplag udkom i 1883, trykt i 1.500 eksemplarer. Romanens hovedperson, Ellen Maag, er af gammel slægt. Skuffet i sin første kærlighed gifter hun sig med den meget ældre grev Urne, hvis søn hun forelsker sig i. Pint af sine forbudte og ugengældte følelser forfalder hun til morfinmisbrug. Romantitlen henviser til Fædra i den græske myte: Fædra (på latin: Phaedra) er datter af kong Minos og er gift med Theseus. Fædra forelsker sig i sin stedsøn Hippolytos, som afviser hendes tilnærmelser. Som hævn beskylder hun Hippolytos for voldtægt, og Theseus, som tror hende og ikke sønnen, får Poseidon til at slå Hippolytos ihjel. Fædra begår selvmord. Den græske myte danner grundlag for tre store tragedier: Euripides' Hippolytos (428 f.v.t.), Senecas Phaedra (50 e.v.t.) og Jean Racines Phèdre (1677). Herman Bang skrev selv sin roman Fædra (1883) om til skuespillet Ellen Urne (1885).
Fra forfatterens forord til romanen: "Saa har jeg igen, paa dette Sted [Marienlyst], som jeg elsker saa højt, og hvor jeg skrev denne Bog, gjennemlæst "Fædra", Romanen fra saa længe siden (...) Og hvad vil "Fædra" nu kunne sige Menneskene? (...) Hvis den fortjener at bevares, er det Lidelsen som den gjemmer, der giver den en Smule Ret dertil (...) det Værk, hvori der banker Pulsen blot af det menneskelige Hjerte."





Bang, Herman

Fædra

Bestillingsnummer: DAB 860-47270


0 Pris/Price DKK
Ingen bøger/No Books

Instrumentalis - Powered by men2web




©1991 - 2024 Dansk Antikvarisk Boghandel

Adresse : Vangedevej 143 - 2820 Gentofte Denmark
Telefon : 39620515
Email : bog@antikvarisk.dk