Tropefortællinger fra Dansk Vestindien: Fra Generalguvernørens Dage - DKK149 - Antikvariat - Dansk Antikvarisk Boghandel
Antikvariat
Antikvariat


Søg din bogHørlyk, Lucie

Tropefortællinger fra Dansk Vestindien: Fra Generalguvernørens Dage

Det Schønbergske Forlag, u.å. 2. udgave. Forlagskomponeret hellærredsbind. Titel i guldtryk på forperm og ryg. Forlagets stempel på titelblad og i blindtryk på bagperm. Tidligere ejernavn.

Lucie Hørlyk: Fra Generalguvernørens Dage. Fortælling fra Dansk Vestindien.
Lucie Hørlyk (1870-1912) opholdt sig i Dansk Vestindien i lidt over 10 år sammen med sin mand, der havde fået embede som politiassistent og siden blev guvernementsfuldmægtig og politimester. Da hendes mand døde i 1903, rejste hun tilbage til Danmark med sine to sønner. Som 33-årig måtte hun finde en vej til at forsørge sig selv og sine børn. Det kom der et forfatterskab ud af. Hendes tre første fortællinger om livet i Dansk Vestindien udkom hurtigt efter hinanden: Under Tropesol, 1907, Fra Generalguvernørens Dage, 1908 og Den gamle Plantage, 1909. Lucie Hørlyk var præget af sin tids syn på spændingen mellem kolonimagt og befolkning. Hun så den vesteuropæiske kultur som udtryk for højtstående civilisation og den lokale befolkning som “Naturmennesker” på et lavere niveau. Men samtidig havde hun blik for de sociale uretfærdigheder på øerne og for det uholdbare i at fortsætte kolonistyret i sin vante form.Hørlyk, Lucie

Tropefortællinger fra Dansk Vestindien: Fra Generalguvernørens Dage

Bestillingsnummer: DAB 860-46715


0 Pris/Price DKK
Ingen bøger/No Books

Instrumentalis - Powered by men2web
©1991 - 2024 Dansk Antikvarisk Boghandel

Adresse : Vangedevej 143 - 2820 Gentofte Denmark
Telefon : 39620515
Email : bog@antikvarisk.dk